Your Ad Here
Sep 18

Selam Blog,

Ne uzun zaman oldu senle ilgilenmeyeli, ilginenemeyeli... O kadar cok sey var ki aslinda sana anlatacak, seninle paylasacak. Hepsini yavas yavas anlatacagim. Bu arada, artik daha fazla ilgilenecegim senle, soz...

En son 7 Haziran'da asagidaki Bilisim Kongresi Notlarini paylasmistim, hatta onu bile editleyip tamamlamaya zamanim olmamis anlasilan. Bu uc ay icinde en buyuk degisiklik, isimde, hatta yasam alaninda oldu. Uzun suredir planladigim bir hedefi gerceklestirdim; artik Hollanda'da calisiyorum. Lalelerin arasinda, yagmurun altinda, kanallarin uzerinde bisiklete biniyor, ormanin icinde gizlenmis bisiklet yollarinda kayboluyorum :)  Peki nasil oldu bu?

Ziyaret edenler bilir, bir sene Netron’da developer, iki sene de BilgeAdam Kurumsal Yazilim Projeler ekibinde Birim Mudur Yardimcisi olarak calistim, bircok projelerde gorev aldim. Ama is hayati sadece Istanbul degil. Nasil ki daha once Izmir’i reddedip Istanbul’a geldiysem, simdi de Istanbul’u birakip Hollanda’ya geldim. Biraz daha proje, biraz daha tecrube icin. Su anda burada Universal Music Group, IT Global Applications takiminda PreClearence / Restrictions uygulamasi uzerinde calisiyorum.

Hollanda degisik bir yer, yemeginden otobuse binis sekline, bisiklet kullanim alanlarindan, kanallara kadar o kadar cok farkli sey var ki burada. Dil onemli sorunlar arasinda. Ingilizce ile anlasamadigim hic kimse olmamasina karsin, daha cok arkadas edinebilmek, esprileri anlamak, konusmalara katilabilmek icin Dutch ogrenmek gerekiyor. Ogreniyor muyum? Umudum var :P

Baska neler oldu? Elbette bircok sey daha var, Marmaris tatil anilari, Izmir ziyareti, BilgeAdam vedasi…

Eh, ben hep teknik seyler yaziyordum(!) dimi? SOAnin dibine vurmanin ne oldugunu burada cok iyi anladim. Stand-Alone uygulama yerine servis gelistirmenin buyuleyici guzelligini hergun baska bir acidan goruyorum. Gerci bugun LosAngeles’tan desteklenen servislerden biri sorun cikardi ve saat farki nedeniyle onlarin uyanmasini bekliyoruz ama, olsun yahu, arada olur boyle seyler. Detaylari daha sonra paylasacagim.

Su an yapicak cok is var. Hem is yerinde hem de ev vs. de henuz tam yerlesmis degilim. Ama biliyorsun ben rahat adamim :) zamanla hepsi yerli yerine oturacak, eminim.

Bu arada, senle sadece icerik olarak degil teknik olarak ta ilgilenmeye baslayacagim, mesela bi yolunu bulup su botlarin track-back lerini silecegim, bu arada, farkettin mi bilmem ama, seni analytics ile takip etmeye de basladim. Eeh, ziyaretcilerimi taniyayim ki icerigi de ona gore yazayim, degil mi?

Son not : keyboard artik Ingilizce, harfler icin kusura bakma.

Tags:

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

  Country flag


  • Comment
  • Preview
Loading



Software Blogs TopOfBlogs